В офісі Volkswagen провели обшук і вилучили комп’ютери

В офісі Volkswagen провели обшук і вилучили комп’ютери

Укрінформ
Прокуратура міста Брауншвейга у четвер обшукала штаб-квартиру автоконцерну Volkswagen у Вольфсбурзі та у підрозділах, розташованих в інших містах.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Метою обшуків є вилучення "документів та носіїв інформації", які можуть містити відомості про конкретні дії осіб, причетних до маніпуляцій, йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті прокуратури Брауншвейга", - зазначає агентство.

Обшуки проводилися в рамках розслідування справи щодо маніпуляцій з даними про викиди дизельних автомобілів Volkswagen.

Після початку скандалу Volkswagen відсторонив від виконання обов'язків чотирьох осіб, включно з менеджерами, відповідальними за розробку дизельних двигунів. Концерн також винайняв американську юридичну компанію Jones Day для проведення внутрішнього розслідування.

Раніше прокуратура Брауншвейга відкрила провадження проти Мартіна Вінтеркорна, колишнього голови правління концерну Volkswagen. Вінтеркорн заявив, що й гадки не мав про порушення.

Як повідомлялося, концерн Volkswagen AG оголосив про план відкликати 11 мільйонів автомобілів для переобладнання по всьому світу. Цей крок, на думку аналітиків, коштуватиме концерну більше 6,5 мільярда доларів. Компанії також загрожують штрафи від регуляторів у різних країнах та судові позови від ошуканих клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-