Міллер наполягає, щоб Україна передплачувала газ

Міллер наполягає, щоб Україна передплачувала газ

Укрінформ
У ПАТ "Газпром" заявляють, що не знаходять у Брюссельській тристоронній угоді про поставки газу в Україну повних відповідей на питання, як Україна платитиме за поставки взимку.

Тому Москва має намір продавати Україні газ суворо за передоплатою, заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, якого цитує "Прайм".

"Поставки газу в Україну здійснюватимуться суворо за передоплатою... Тристороння угода, яка була підписана у Брюсселі наприкінці вересня, не дає повністю відповіді на питання, як все-таки Україна платитиме за поставки газу взимку", - сказав він.

Міллер стверджує, що Росія за поставки газу передоплату поки не що отримала, хоча з боку Москви підготовлені й підписані всі необхідні документи.

Нагадаємо, що 2 жовтня міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що Україна поки що не купує російський газ, оскільки для цього має бути підписано протокол між "Нафтогазом" і "Газпромом".

Як відомо, за підсумками тристоронніх переговорів у Брюсселі була узгоджена нова ціна на російський газ для України. Зокрема, у 4 кварталі 2015 року і 1 кварталі 2016 року ціна встановлена на рівні $227,37 за тисячу кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-