МВФ продовжить переговори з Україною щодо нового траншу

МВФ продовжить переговори з Україною щодо нового траншу

Укрінформ
Обговорення з МВФ у рамках другого перегляду програми Extended Fund Facility Arrangement  продовжиться наступними тижнями.

Про це інформує НБУ у Фейсбуці.

"Вчора завершилася місія Міжнародного валютного фонду в Україні в рамках другого перегляду програми Extended Fund Facility Arrangement. Як підсумував голова місії Ніколай Георгієв, представники Фонду досягли порозуміння з українською стороною з більшості питань. Але оскільки уряд потребує більше часу, щоб повністю конкретизувати пропозиції щодо політики в окремих сферах у 2016 році, обговорення продовжиться наступними тижнями", - йдеться в повідомленні.

Водночас, попри позитивні зміни, у першому півріччі відбувся більший, ніж очікувалося економічний спад, заявив Георгієв. Тому, за його словами, місія переглянула прогноз економічного зростання в Україні на 2015 рік до "мінус" 11 відсотків.

У 2016 році зростання очікується на рівні "плюс" 2 відсотки "за рахунок підтримки відновлення довіри і попиту інвесторів, поліпшення показників експорту та поступового покращення умов кредитування".

Раніше голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила, що практично всі критерії для отримання Україною чергового траншу від МВФ виконані.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду працювала в Україні з 22 вересня по 2 жовтня.

Фото: Chip Somodevilla/Getty Images/VEJA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-