Абромавічус обіцяє нову податкову реформу

Абромавічус обіцяє нову податкову реформу

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно з Міністерством фінансів розроблятиме нову податкову реформу.

Про це заявив глава Мінекономіки Айварес Абромавічус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кількість податків скоротилася, однак загальне податкове навантаження не зменшилося у тому обсязі, у якому хотіли б компанії. Ми не можемо сказати, що податкова реформа вже сьогодні працює. Ми сподіваємося, що податкова реформа почнеться по-справжньому тоді, коли буде прийнятий бюджет і я сподіваюся, що це станеться протягом тижня. Тоді з ми міністром фінансів розробимо реалістичний підхід до реформування податків", - зазначив він.

Абромавічус наголошує, що реформа має бути нейтральною до доходної сторони бюджету: "Безумовно, ми будемо отримувати менше, однак це позитивно відобразиться на бізнесі. Водночас з цим ми будемо залучати іноземні інвестиції, це дуже важливе питання".

Читайте також: Шимків назвав відповідальних за 15 ключових реформ

Міністр також обіцяє працювати над залученням іноземних інвестицій в економіку та вдосконаленням законодавства у цій царині: "Ми говорили з МВФ у тому числі про інвестиції з Китаю. На них негативно впливають ті самі фактори, що заважають інвестиціям із інших країн. Попри те, що конференція присвячена Китаю та китайським інвесторам, я думаю, що китайські інвестори хочуть тут бачити все те саме, що й інші інвестори. Інвестиційний клімат був дуже слабким впродовж останніх років і очевидно, що іноземні інвестори про це говорять. Багато проблем у антимонопольному комітеті, на митниці. Ми працюватимемо над зміною законодавства".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-