У НБУ спростували зупинку міжбанку

Укрінформ
Національний банк України спростовує інформацію про зупинку міжбанківського валютного ринку і говорить, що його дії повністю погоджені з Міжнародним валютним фондом.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив директор департаменту відкритих ринків НБУ Олег Чурій.

"Міжбанківський ринок не зупинено, банки купуватимуть валюту у розмірі 0,5% їхнього регулятивного капіталу. Ми не вводили жодних обмежень по операціях з готівковою іноземною валютою, тобто, банки зможуть продавати і купувати валюту у населення... Отримані банками заявки на купівлю валюти від юридичних осіб задовольняються на третій день, тобто, отримані сьогодні заявки будуть задоволені у понеділок, тоді як раніше вони задовольнялися на другий день", - сказав Чурій.

Він наголосив, що Нацбанк запровадив обмеження на валютному ринку у рамках своїх законодавчих повноважень: "Ми діємо у рамках законодавчих повноважень НБУ. Крім того, дії, які ми проводимо, погоджені з Міжнародним валютним фондом".

Читайте також: Закриття міжбанку не додає стабільності гривні - Яценюк

Чурій запевняє, що для девальвації немає фундаментальних економічних причин. "Аналіз ринку свідчить про тзбалансування попиту і пропозиції", - говорить він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-