Економіка Китаю сповільнилася до мінімального за 24 роки показника

Укрінформ
Зростання економіки Китайської Народної Республіки в 2014 році знизилося до 24-річного мінімуму, цільовий показник не був виконаний вперше за 16 років.

Такі факти представлені у вівторок, 20 січня, на прес-конференції Держстатуправління КНР в Пекіні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За підсумками 2014 року зростання ВВП КНР склало 7,4%. Обсяг національного ВВП досяг 63,646 трлн юанів (10,4 трлн дол)... Зафіксовано найнижчий з 1998 року показник економічного зростання", - констатували в Держстатуправлінні.

Водночас, влада закликає зберігати оптимізм щодо розвитку економіки КНР і активно інвестувати в неї. "Економіка підтримує стійке зростання в умовах нової норми, маючи позитивні перспективи стабільного зростання при оптимізації структури, підвищенні якості та поліпшенні соціального добробуту", - запевнив представник управління Ма Цзяньтан.

Читайте також: Економіка Китаю: не друга, але й не перша

Зростання промислового виробництва скоротився до 8,3% проти 9,7% в 2013 році. Зростання інвестицій склало 15,7%. Обсяг роздрібних продажів досяг 26,24 трлн юанів при 12-відсотковому збільшенні.

Цільовий показник зростання ВВП на минулий рік становив 7,5%. Він не був досягнутий вперше за останні 16 років. Економісти пояснюють це, в першу чергу, деяким скороченням темпів зростання внутрішнього споживання, повільним відновленням після світової кризи, а також уповільненням темпів зростання на будівельному ринку. Інвестиції в будівельний сектор за минулий рік зросли на 10,5%, досягнувши позначки в 9,5 трлн юанів, тоді як продаж нерухомості скоротився на 7,6% і склав 1,21 млрд кв.м. У вартісному обчисленні обсяг продажів обвалився на 6,3%, склавши 7,63 трлн юанів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-