З Херсонщини в Стамбул з листопада ходитиме пором

Укрінформ
На початку листопада 2014 року розпочне роботу нова поромна переправа, яка з'єднає турецький Стамбул та розташований на Херсонщині Скадовськ.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив в ефірі Херсонської обласної державної телерадіокомпанії "Скіфія" голова облдержадміністрації Андрій Путілов.

"На початку листопада запуститься поромна переправа Стамбул - Скадовськ. Це дуже цікавий інфраструктурний проект, який дасть Херсонщині друге дихання", - розповів він.

Читайте також: Укрферрі запустить поромну лінію з Іллічівська до Батумі через Констанцу

За словами губернатора, відкриття цієї поромної переправи сприятиме перетворенню Херсонщини на важливий логістичний центр, стимулюватиме будівництво тут нових підприємств, готелів, автозаправок та інших об'єктів, які дадуть області нові робочі місця.

Довідково. В акваторії Скадовського морського торговельного порту та на фарватері до порту цієї осені розпочалися днопоглиблювальні роботи. За інформацією Херсонської ОДА, акваторію і фарватер поглиблять на 1 метр. В результаті цих робіт Скадовський морський торговельний порт стане глибоководнішим, і зможе приймати з Туреччини пороми великої вантажопідйомності. Очікується, що ці пороми перевозитимуть щороку до 40 тис. фур товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-