Земснаряди «Укрводшляху» намивають пісок для Януковича. Фото

Земснаряди «Укрводшляху» намивають пісок для Януковича. Фото

Укрінформ
У Державному підприємстві водних шляхів України «Укрводшлях», яке підпорядковується Мінінфраструктури, продовжують функціонувати корупційні схеми, що сформувалися ще за часів правління Януковича.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на власні джерела.

Підприємство, яке має здійснювати транспортну, технічну та екологічну політику при експлуатації внутрішніх водних шляхів і судноплавних шлюзів України і має стратегічне значення, насправді використовує земснаряди не для розчищення водних шляхів, а для видобування піску для приватних підприємств.

"Земснаряди, що належать ДП «Укрводшлях», мають виконувати роботи з відновлення суднового ходу, а саме днопоглиблювальні і дноочисні роботи. Замість цього вони видобувають пісок, який вантажиться на баржі комерційних підприємств. Ігноруючи рішення Подільського районного суду, яким накладено арешт на земснаряди ДП «Укрводщлях», роботи з видобування піску тривають», - розповіло джерело.

З 2010 року підприємство очолює Верещака Микола Анатолійович, почесний працівник морського і річкового транспорту України. 2012 рік – чистий збиток підприємства становив 6 758 000 гривень, 2013 закінчився зі збитком 3 600 000 гривень. Заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам ДП «Укрводшлях» у поточному 2014 року становить 1 486 000 гривень, що є найбільшою серед підприємств морського і річкового транспорту України.

"Внаслідок службової недбалості Верещакою державі завдано збитку у розмірі 6 500 000 гривень", - зазначило джерело.

"Хто ж звертатиме на цю увагу, якщо навіть після приходу в 2014 році до влади нових керівників, які приводять законність і правопорядок в усіх сферах політичної, економічної і підприємницької діяльності, створюються нові організовані злочинні угруповання.

Для прикладу приведемо схему такого новоутворення: ОПГ "ПІСОК". Куратором цього підприємства у Міністерстві інфраструктури України є Пінкас Петро Анатолійович, заступник міністра інфраструктури України, призначений 21 травня 2014 р. На Пинкаса також покладені обов'язки по боротьбі з корупцією, але схоже він є головним її куратором", - додав інформатор.

Читайте також: В Євросуді говорять, що Януковича і Азарова можуть "підвісити" на 4 роки

опг схема

опг схема

Схема корупційного ОПГ "Песок"

З приводу незаконної діяльності керівництва ДП «Урводшлях» порушені кримінальні справи, ведуться розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-