Польща виділить $100 млн на підтримку малого і середнього бізнесу в Україні

Укрінформ
У Польщі хочуть створити фонд підтримки малого і середнього бізнесу в Україні з капіталом в 300 млн злотих (100 млн доларів).

Про це інформує канцелярія президента Польщі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З суми у 300 млн злотих фонд пропонував би підтримку у залежності від розміру конкретного підприємства і масштабу проекту. Гарантією цільової витрати коштів буде частка фонду в підприємстві, завдяки чому зменшиться ризик щодо інвестицій", - підкреслюють у канцелярії президента РП.

Ініціатива президента Польщі Броніслава Коморовського реалізовуватиметься за рахунок можливостей польських банків - BGK і PKO BP, які інвестуватимуть у розвиток і реструктуризацію українських підприємств, а також підтримуватимуть польські фірми, які працюють на українському ринку.

За інформацією міністра канцелярії президента Польщі Ольгерда Дзеконського, польсько-український фонд діятиме на кшталт Polish-American Enterprise Fund (польсько-американського фонду підтримки підприємств), який діяв на початку 1990-х років в Польщі і підтримував розвиток приватного ринку в РП.

"Завдяки підтримці підприємництва на регіональному рівні Україна отримає шанс на формування середнього класу, приватного бізнесу, і, як наслідок, - громадянського суспільства", - наголосив Дзеконський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-