За жовтневі поставки Україна винна Газпрому $1,355 млрд

За жовтневі поставки Україна винна Газпрому $1,355 млрд

Укрінформ
За спожитий в жовтні газ НАК «Нафтогаз України» має заплатити «Газпрому» 1,355 млрд дол.

Про це Укрінформу повідомив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов.

«За жовтень Україна має заплатити 1 мільярд 355 мільйонів доларів. Це те, що потрібно заплатити сьогодні (7 листопада - ред.) за жовтень», - сказав він.

За словами С.Купріянова, за спожитий газ у вересні Україна розплатилася з «Газпромом». «За вересень, там, в принципі, нормально. Залишаються деякі питання щодо звірки, але там нічого критичного, все нормально», - зазначив він.

Водночас, нагадав представник «Газпрому», на сьогодні Україна має борг 792 млн дол перед російською газовою компанією за газ, спожитий у серпні. За його словами, між «Нафтогазом» і «Газпромом» домовленостей про кінцеву дату оплати боргу за серпень немає. «Графіка з відшкодування боргу узгодженого немає», - сказав С.Купріянов.

Як повідомляв Укрінформ, 5 листопада «Газпром» підтвердив, що «Нафтогаз України» почав перераховувати гроші для погашення боргу за спожитий в серпні російський газ.

Раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що «Нафтогаз України» з понеділка, 4 жовтня, розпочав виплати борга за газ перед «Газпромом» у розмірі 882 млн дол.

Як повідомлялося, 29 жовтня голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ до цього часу не сплатив 882 млн дол за поставлений в серпні російський газ. За його словами, контракт дозволяє перевести постачання для України на систему передоплати.

Згідно з контрактом від 19 січня 2009 року, «Нафтогаз України» зобов'язаний щомісячно здійснювати платежі «Газпрому» не пізніше ніж 7-го число місяця, наступного за поставкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-