Плавуча бурова установка «Петро Годованець» узяла курс на Крим

Укрінформ
Буксири-судна забезпечення «Федір Урюпін» і «Мис Тарханкут» почали буксирування самопідйомної плавучої бурової установки «Петро Годованець» із рейду турецького порту Гіресун на базу буріння і облаштування Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» біля кримського селища Чорноморське

Буксири-судна забезпечення «Федір Урюпін» і «Мис Тарханкут» почали буксирування самопідйомної плавучої бурової установки «Петро Годованець» із рейду турецького порту Гіресун на базу буріння і облаштування Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» біля кримського селища Чорноморське.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили в прес-службі «Чорноморнафтогазу».

"Наступного тижня до України прибуде перша високотехнологічна самопідйомна плавуча бурова установка", - повідомили в прес-службі.

Загальна довжина маршруту через Чорне море – 408 миль, які, як планується, караван подолає, залежно від погодних умов, за 4-5 діб.

За інформацією прес-служби, завдяки злагодженій і чіткій роботі постачальника, підрядчиків і фахівців «Чорноморнафтогазу» з монтажу, випробувань і прийому-передачі СПБУ, її доставка на базу буріння і облаштування в бухті Ярилгач здійснюється із випередженням графіка на декілька тижнів. Тому і роботу на шельфі Чорного моря «Петро Годованець» розпочне раніше за запланований термін – у перші дні червня.

З можливостями і роботою двох нових високотехнологічних самопідйомних плавучих бурових установок «Чорноморнафтогаз» безпосередньо пов'язує плани зі збільшення до 2015 року річного видобутку природного газу на шельфі Чорного і Азовського морів утричі - до 3 млрд кубометрів, і, відповідно, зниження залежності України від імпортних енергоносіїв. СПБУ будуть найсучаснішими з усіх, що діють у Чорному морі - як за технічними параметрами, так і забезпечення екологічної безпеки, захисту охорони праці.

Друга СПБУ, куплена «Чорноморнафтогазом», заступить на вахту в Чорне море наступного року. Наразі роботи з її будівництва добігають кінця.

Першу з двох придбаних Державним акціонерним товариством «Чорноморнафтогаз» торік СПБУ - «Петро Годованець» - названо на честь піонера нафтогазорозвідки на шельфі Чорного моря Петра Петровича Годованця, котрий брав участь у відкритті всіх великих родовищ на чорноморському і азовському шельфах.

Сергій Павлів, СІМФЕРОПОЛЬ. 5 травня 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-