Поліція Донеччини зібрала докази проти 52

Поліція Донеччини зібрала докази проти 52 "суддів ДНР"

Укрінформ
Поліція Донецької області зібрала докази злочинної діяльності 52 "суддів ДНР".

Про це в понеділок повідомили у Відділі комунікації поліції Донецької області. 

"Поліцією спільно з прокуратурою Донецької області задокументовано і доведено протиправну діяльність 52 "суддів" фейковой республіки. У тому числі - 22 людини, яких було призначено "на посади" вже в 2016 році", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що 45 з цих суддів вже оголошені в розшук, найближчим часом до них приєднаються ще 7, а стосовно двох матеріали спрямовані до суду для ухвалення рішення про заочне засудження. Серед поплічників терористів, які "вершать правосуддя" і вирішують долі людей на окупованій території, - співробітник слідчого комітету РФ та "глава трибуналу ДНР", відома тим, що скоротила покарання водієві, який убив у ДТП двох людей, з 7 до 2 років позбавлення волі.

Зараз триває збір даних про ще 19 осіб, це майже уся вертикаль судової системи "ДНР". Загалом правоохоронці мають інформацію про 80 працівників "суду", які працюють зараз або працювали раніше під час окупації.

Правоохоронці констатували, що збором інформації про працівників суду, які присягнули окупантам, займається відділення спеціальної поліції ГУНП в Донецькій області.

Поліцейські провели комплекс слідчо-оперативних заходів, проаналізували масив інформації з відкритих джерел. Також допомогу надавали самі жителі окупованих міст, які надсилали матеріали на сайт "Стоп тероризм", створений волонтерами та поліцією.

На кожну людину зібрано близько 60 листів з матеріалами, що підтверджують її провину. Серед них - свідчення очевидців, фото- та відеоматеріали.

У поліції зазначили, що керівництво судочинством, як і усі процеси, йде з Росії, "головою Верховного суду ДНР" є колишній старший слідчий-криміналіст Головного управління криміналістики Слідчого комітету РФ, саме він - перший кандидат на заочне засудження, згідно з можливістю, даною чинним законодавством.

Військовий трибунал "ДНР" очолює колишній суддя апеляційного суду Донецької області. До функцій 54-річної жінки входить ухвалення смертних вироків, зокрема саме суд вирішує долю полонених українських військових. "Суддя" відома тим, що до війни засудила до 2 років позбавлення волі вбивцю, який на автомобілі збив насмерть чоловіка та жінку в Донецьку, в той час як вирок суду першої інстанції був - 7 років ув'язнення.

Усі слідчо-оперативні заходи проводяться у рамках кримінального провадження за ч.1 ст.258-3 (Створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України. Зрадникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-