Жебрівський похвалився тендерами через ProZorro на 11,4 мільярда

Жебрівський похвалився тендерами через ProZorro на 11,4 мільярда

Укрінформ
У Донецькій області через систему ProZorro з травня поточного року по сьогоднішній день оголошені торгові тендери на суму 11,4 млрд. грн.

Про це у середу на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Станом на сьогодні, через систему ProZorro у нас вже завершено 19 440 процедур торгів на загальну суму понад 4,3 млрд грн. Економія коштів українських платників податків склала 317,4 млн. грн. Це – вже завершені торги і укладені угоди. А взагалі, від травня до сьогодні у системі ProZorro в Донецькій області оголошено 31 376 тендерів на планову суму 11,4 млрд. грн», - написав губернатор.

Він зазначив, що Донеччина посідає друге місце в Україні за сумою укладених договорів через систему електронних закупівель ProZorro,  попереду  тільки Київська область та Київ. А за кількістю оголошених тендерів Донецька область – на третьому місці після Київської (включаючи Київ) і Дніпропетровської областей.

«Вважаю це одним із вагомих досягнень нашої команди. На початку року ми прийняли рішення про старт системи ProZorro на Донеччині з 6 травня, разом із центральними органами виконавчої влади та природними монополістами. Інші області стартували в ProZorro  1 серпня. Плюс, я підписав розпорядження про зниження суми допорогових закупівель до 10 тис грн», - повідомив Жебрівський. При цьому він підкреслив, що сьогодні принципово важливо «обрубування можливостей корупції під час державних закупівель та формування атмосфери довіри бізнесу до влади».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-