На Донеччині затримали бойовика, який раніше переховувався в Росії

На Донеччині затримали бойовика, який раніше переховувався в Росії

Укрінформ
У Донецькій області затримано 27-річного бойовика, який раніше переховувався в Росії.

Про це інформує прес-служба поліції Донецької області.

"Слов'янські правоохоронці оголосили про підозру колишньому бойовику "ДНР", затриманому на українському кордоні", - йдеться у повідомленні.

У поліції наголосили, що 27-річний житель Покровська у червні 2014 року приїхав у Донецьк, де поповнив ряди терористів. Вже наступного дня він опинився в окупованому Слов'янську, де охороняв казарму бойовиків на території місцевого заводу. Вночі 5 липня він з іншими окупантами втік із Слов'янська. Діставшись до Донецька, продовжив служити у комендантському взводі "ДНР". З часом чоловік почав розчаровуватися у нав'язаних йому "ідеалах". За його словами, навкруги він бачив тільки пияцтво і недисциплінованість серед "рядового складу", тоді як їх керівництво займалося привласненням майна донецьких підприємців і простих людей.

У серпні 2015 року чоловік покинув ряди НЗФ, де його зарплати ледь вистачало на проживання, після чого втік на заробітки до РФ. Через рік він вирішив повернутися в рідне місто і був затриманий на українському кордоні.

Зараз колишньому бойовику оголошено про підозру в правопорушенні, передбаченому ч.2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь в їх діяльності) Кримінального кодексу України, йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-