Бойовики

Бойовики "ДНР" показали російські установки розмінування

Укрінформ
На озброєнні 1 армійського корпусу (АК) російсько-окупаційних військ, що сформований на території т.з. "ДНР", знаходяться самохідні установки дистанційного розмінування УР-77 "Метеорит".

Зроблені на окупованому Донбасі фотографії установок, які стоять на озброєнні виключно Російської Федерації, опублікували декілька проросійських інформаційних ресурсів.

Фотографію "Метеорита" на озброєнні "саперного підрозділу" "ДНР" опублікувало псевдоукраїнське "новинне агентство Харків", що працює із Росії.

Більше фото УР-77 "Метеорит", також відомої як "Змій Горинич", опублікував один із блогерів донецьких бойовиків на своїй сторінці у ЖЖ.

Як відомо, крім свого основного призначення – розмінування об’єктів, УР-77 використовують і для знищення живої сили в укріплених руїнах будівель.

Задокументовано використання установок цього типу за непрямим призначенням у другій чеченській кампанії, а також під час штурму окупантами Донецького аеропорту. Також було помічено використання УР-77 в Сирії для атак на укріплення сирійських повстанців в районі Джобар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-