До кінця цього року на Донеччині відкриють ще два Центри безпеки

До кінця цього року на Донеччині відкриють ще два Центри безпеки

Укрінформ
Ще в цьому році на Донеччині з'являться два нових Центри безпеки громади, таких як центр, відкритий сьогодні у місті Лиман за участю міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«Перший в Україні Центр безпеки громади ми відкрили сьогодні в Лиманській об'єднаній територіальній громаді. Відкривали разом із міністром Аваковим», - написав губернатор.

Жебрівський зазначив, що керівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін рік тому, обговорюючи проект Центру безпеки в Лимані, сумнівався, що його можна реалізувати на Донбасі, який знаходиться на лінії фронту.

«Але ми це зробили! Сьогодні перший Центр відкрито! До кінця року ми відкриємо ще два таких об'єкти - в Черкаській та Октябрській об'єднаних громадах. Після завершення децентралізації, кожна громада буде мати свій Центр безпеки. На кожен із трьох Будинків ми з обласного бюджету виділили по 5,2 млн грн», - заявив голова Донецького регіону.

Він пояснив, що Центр безпеки громади - це будівля, у якій розміщується екіпаж рятувальників, наряд поліцейських та карета швидкої допомоги, і за одним викликом усі три служби можуть одночасно швидко виїхати на об'єкт.

Фото: facebook.com/zhebrivskyi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-