Відкриття офісу UNOPS підсилить можливості відновлення Донбасу - Зубко

Відкриття офісу UNOPS підсилить можливості відновлення Донбасу - Зубко

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко переконаний в тому, що відкриття на території України офісу UNOPS підсилить можливості влади щодо відновлення Донбасу.

Про це він сказав на церемонії підписання урядом України та управлінням ООН з обслуговування проектів (UNOPS) відповідної угоди, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це підсилить можливість не тільки відновлення Донецької та Луганської областей, не тільки інфраструктурних проектів, а також дасть можливість підсилити систему реагування на надзвичайні події, які можуть бути на сході України», - сказав Зубко.

Віце-прем'єр-міністр нагадав про те, що свого часу спільно з ООН, Європейським Союзом, Світовим банком було розроблено маршрутну карту щодо ситуації на Донбасі, а український уряд затвердив її як рекомендацію до впровадження кожним міністерством нашої країни, а, зі свого боку,«відкриття офісу підсилить цей напрямок».

«Для нас важливо, що з відкриттям офісу UNOPS не тільки підсилиться можливість гуманітарної допомоги, можливість залучення зовнішньої допомоги», - додав Зубко.

Започаткування діяльності офісу UNOPS в Україні створить необхідні правові підстави для залучення прямих іноземних інвестицій та грантових коштів, сприятиме реалізації інвестиційних проектів, надаватиме послуги щодо організації управління складними комплексами господарської діяльності.

В рамках угоди передбачається застосування міжнародного досвіду UNOPS у сфері будівництва об’єктів цивільної інфраструктури, реалізації інвестиційних проектів та надання послуг у сфері закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-