На Донетчині жінки-слідчі працюють з сьомої ранку до півночі - Аброськін

На Донетчині жінки-слідчі працюють з сьомої ранку до півночі - Аброськін

Укрінформ
У поліції Донецької області зберігається дефіцит співробітників - згідно зі штатним розписом, бракує 1273 людей.

Про це на прес-конференції "Два роки в зоні бойових дій. Результати роботи поліції Донеччини" заявив начальник Головного управління Нацполіції України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"1273 людини нам бракує. 1273 людини - некомплект поліцейських в Донецькій області", - сказав Аброськін.

У відсотках дефіцит становить 23%.

За словами Аброськіна, зараз в поліції служить 4249 атестованих штатних співробітників і 500 вільнонайманих фінансистів, будівельників та ін. У складі ГУ НП Донецької області - 23 територіальні органи, 6 відділів і 13 відділень.

При цьому слідчих також гостро бракує.

"На 2014 рік територію Донецької області обслуговувало 2030 слідчих. У 2015 році - 1000. У 2016 - 903. Але фактично у нас зараз працює 500 слідчих, і вони розслідують кримінальні провадження більше, ніж дві тисячі співробітників в мирний час", - підкреслив начальник главку.

Він також зазначив, що серед слідчих велика частина - жінки. Вони кваліфіковано виконують свою роботу, виїжджають документувати теракти і злочини в прифронтових населених пунктах.

"Ця жінка, дівчина працює з сьомої ранку до дванадцятої ночі. Нормованого робочого графіку немає", - підкреслив Аброськін.

У трьох містах Донеччини була створена патрульна поліція, проте і там бракує майже половини співробітників. Так, на 700-тисячний Маріуполь доводиться 186 патрульних: спокій міста постійно охороняють всього 12-15 патрулів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-