Прокуратура направила до суду справу мера Торецька

Прокуратура направила до суду справу мера Торецька

Укрінформ
Прокуратура Донецької області завершила розслідування та направила до суду обвинувальний акт стосовно мера Торецька Володимира Слєпцова, який звинувачується в сепаратизмі.

Про це в п'ятницю повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно мера Торецька Володимира Слєпцова, який обгрунтовано обвинувачується в участі у співпраці з терористами та посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.110  КК України», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що під час досудового розслідування слідством було встановлено, що мер пов'язаний з організацією та проведенням на території м.Торецька незаконного референдуму щодо оголошення державної самостійності терористичної організації «ДНР».

Посадовець 15 квітня 2014 року головував на засіданні сесії міської ради та вносив до порядку денного питання щодо призначення незаконного референдуму у м. Торецьку. Окрім мера та депутатів, участь у сесії брали представники терористичної організації «ДНР», які закликали визнати псевдо-республіку та незаконно зняли і винесли з сесійної зали стяг України.

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня 2016 року прокурор Донецької області Євген Бондаренко офіційно вручив меру міста Торецк Слєпцову повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) і ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Краматорський міський суд 17 серпня постановив у якості запобіжного заходу обрати для міського голови Торецка утримання під вартою протягом 60 діб.

Депутати Торецкої міської ради на сесії 29 серпня достроково припинили повноваження міського голови Слєпцова і висловили йому недовіру.

13 жовтня за клопотанням прокуратури Донецької області Краматорський міський суд продовжив Слепцову утримання під вартою строком на 30 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-