Начальника Донецького СІЗО заочно судитимуть за співпрацю з терористами

Начальника Донецького СІЗО заочно судитимуть за співпрацю з терористами

Укрінформ
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження колишнього заступника керівника Донецького СІЗО, який перейшов на бік терористів.

Про це в п'ятницю повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

«Слідчій відділ прокуратури Донецької області завершив спеціальне досудове розслідування стосовно правоохоронця-зрадника, який перейшов на бік терористів «ДНР». ... Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації) прокуратурою вже скеровано до суду», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у серпні 2014 року заступник начальника СІЗО з режиму і охорони Донецького слідчого ізолятора управління Державної пенітенціарної служби України, 1969 р.н., зрадив присязі і почав активно співпрацювати з бойовиками, зайнявши посаду «начальника Донецького слідчого ізолятора в м. Донецьк».

Виконуючи покладені на нього обов'язки з керівництва діяльності «Донецького слідчого ізолятора», колишній працівник Державної пенітенціарної служби України створював умови для діяльності «ДНР» на території міста Донецьк, Донецької області, запевнюючи місцеве населення в легітимності злочинної діяльності очолюваного ним СІЗО, законності і правомірності дій бойовиків, пропагуючи таким чином ідеологію тероризму.

Через те, що обвинувачуваний продовжує працювати на терористів, його судитимуть заочно. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-