На Донеччині викрили

На Донеччині викрили "конверт" на 300 мільйонів

Фото
Укрінформ
На Донеччині викрито та ліквідовано конвертаційний центр з обігом в 300 млн грн.

Про це у Фейсбуці написав перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

"У Донецькій області працівники податкової міліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з обігом 300 мільйонів гривень", - зазначив Білан.

Він уточнив, що до складу центру входили троє активних учасників, а також ряд їхніх спільників, на яких були зареєстровані фіктивні підприємства. Офісні приміщення центру знаходилися в Києві і Слов'янську Донецької області.

Посадовець повідомив, що зловмисники працювали з клієнтами з різних регіонів України. Вони надавали підприємствам реального сектору економіки, зареєстрованим в Донецькій, Київській, Кіровоградській, Полтавській та інших областях, послуги з мінімізації податкових платежів, легалізації сільськогосподарської продукції, вирощеної в районі проведення АТО і придбаної за готівку без відповідного документального оформлення. Надалі зазначена продукція продавалася зернотрейдерам.

Через рахунки фіктивних підприємств здійснювалася конвертація безготівкових коштів у готівку.

"В результаті проведених восьми обшуків було виявлено та вилучено 260 тонн сільгосппродукції на 1,2 мільйона гривень, 15 печаток фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку та чорнові записи. Крім того, накладено арешт на рахунки, які використовувалися в незаконній діяльності", - поінформував заступник глави ДФС.

Розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), триває.

Білан підкреслив, що з початку року податковою міліцією ДФС України ліквідовано 74 конвертаційних центри, до бюджету відшкодовано майже 1,1 мільярда гривень. Крім того, заарештовано майже 100 мільйонів гривень готівкових та безготівкових грошових коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-