Колишній головний ДАІшник Донецька може сісти на 15 років

Колишній головний ДАІшник Донецька може сісти на 15 років

Укрінформ
Колишньому начальнику ДАІ окупованого Донецька, який перейшов на бік терористів, загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«33-річний колишній працівник Управління Державної автомобільної інспекції Головного управління МВС України в Донецькій області обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.... За співпрацю з терористами колишньому правоохоронцю загрожує до 15 років позбавлення волі», - сказано в повідомленні.

Під час спеціального досудового розслідування встановлено, що в листопаді 2014 року колишній правоохоронець вступив в ряди «ДНР» і був призначений на посаду начальника відділу державної автомобільної інспекції Донецького міськуправління так званого «міністерства внутрішніх справ ДНР».

Перебуваючи на цій посаді зловмисник надавав злочинні накази і вказівки підлеглим йому особам щодо заволодіння зброєю, боєприпасами, охорони укріплень з метою протидії діяльності осіб, задіяних у ході проведення антитерористичної операції. 

Оскільки він знаходиться на тимчасово непідконтрольній території Україні, прийнято рішення про його заочне засудження. Наразі обвинувальний акт направлено до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-