Рада церков закликала бойовиків скласти зброю

Рада церков закликала бойовиків скласти зброю

Укрінформ
Рада церков звернулася до іноземних загарбників, бойовиків, постраждалих від війни та міжнародної спільноти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Російських військових та їхніх найманців духівництво просить припинити війну та скласти зброю.

"Всіх причетних до розпалювання військового конфлікту на Сході України закликаємо до пошуку порозуміння та прагнення до миру, припинення штучного загострення ворожнечі через поширення неправдивої пропаганди та інформаційних маніпуляцій. Закликаємо до складання зброї тих, хто взяв її до рук незаконно, і тих, хто прийшов на українську землю зі злочинними та загарбницькими намірами", - йдеться у тексті документу, який було прийнято підсумками сьогоднішньої зустрічі.

Усім, хто страждає від війни, перші особи українських церков просять довіряти їм та приймати допомогу, яка надається від імені релігійних громад, котрі підтримують суверенітет й територіальну цілісність України.

"Ми звертаємось до людей, які проживають в зоні бойових дій і до яких ми приїхали, до людей, які страждають від війни, до людей, які опинилися на окупованих територіях та в "сірій зоні", до людей, які пережили окупацію і визволення, та відчуваємо своїм обовʼязком сказати до вас і запевнити, що ми є ті, хто хоче усім вам послужити, щоб и почували себе гідними громадянами та були огорнуті увагою і допомогою. Ми щиросердечно готові вам послужити задля вилікування ран, нанесених цією війною", - кажуть релігійні провідники.

Окрім того, у звернення є слова на адресу міжнародного співтовариства, до якого знову лунає заклик "зробити все можливе для збереження територіальної цілісності, суверенітету і недоторканості кордонів України, включаючи український Крим і Донбас".

"Сучасна система світової безпеки ґрунтується на повазі до міжнародного права та суверенітету кожної держави, відтак ці основоположні принципи мають бути дотримані і відносно України. Адже до цього часу на Сході України спостерігаються неприпустимі порушення прав людини, захоплення у заручники і тортури, релігійно-вмотивовані переслідування та утиски релігійних меншин, які мають, нарешті, припинитися та знайти своє відображення у звітах Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - заявляють у Всеукраїнській раді церков.

Завершується звернення наступними словами:

"Перебуваючи у Краматорську, ми памʼятаємо, що це українське місто, як і Словʼянськ з околицями, є територіями нашої Вітчизни, які були окуповані та стали визволені. Вони є передвісниками перемоги миру над війною, правди над неправдою і добра над злом.

Просимо у Всемогутнього Бога миру для всього Українського народу!"

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-