Один з організаторів

Один з організаторів "референдуму ДНР" отримав вирок суду

Укрінформ
У місті Краматорську Донецької області чоловіка, який організовував 11 травня 2014 року проведення незаконного референдуму про проголошення державної самостійності "ДНР", засудили до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки.

Про це в четвер повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Краматорським міським судом винесено вирок чоловіку, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України)... Йому призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним строком на 3 роки", - сказано в повідомленні.

У прокуратурі уточнили, що в ході судових слухань було встановлено, що 11 травня 2014 року мешканець міста Краматорська, будучи головою так званої дільничної виборчої комісії, за змовою з учасниками терористичної організації "ДНР", організував роботу з проведення незаконного референдуму про оголошення державної самостійності "ДНР".

Чоловік очолював і контролював роботу підлеглих членів комісії щодо формування списків виборців, видачі бюлетенів, складання та підписання протоколів з результатами незаконного голосування та передачі їх озброєним бойовикам.

Завдяки чіткій позиції державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, суд визнав колишнього голову вказаної комісії винним в інкримінованому злочині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-