Програми підтримки Донбасу потребують коригування й уваги світу - Геращенко

Програми підтримки Донбасу потребують коригування й уваги світу - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко переконана, що програми підтримки Донбасу й постраждалих від російської агресії людей потребують корекції й більшої ваги міжнародної спільноти.

Про це вона написала у Facebook за результатами зустрічі з помічником Генерального секретаря ООН, заступником адміністратора Програми розвитку ООН, директором Регіонального бюро ПРООН для країн Європи Джіхан Султаноглу та координатором системи ООН в Україні Нілом Воркером.

«Головна тема - ситуація на Донбасі. Висловила думку, що сьогодні відповідні програми підтримки регіону і тих, хто постраждав від російської агресії, потребують корекції і активнішої уваги світу. Особливо важливими стають проекти розвитку регіону, відновлення інфраструктури, реінтеграція переселенців, створення нових робочих місць і житла», - зазначила парламентарій.

Крім того, за її словами, особливо актуальними є і програми психологічної реабілітації всіх, хто постраждав від війни.

Геращенко також наголосила, що Україна звертається до всіх міжнародних організацій із закликом активізувати наші спільні зусилля у боротьбі за звільнення заручників.

«У вересні, завдяки спільним зусиллям Мінської групи, СБУ і структур ООН вдалося звільнити з тюрем бойовиків співробітника ООН Юрія Супруна, якого терористи, попри спеціальний статус, утримували майже півроку. Зараз варто використати всі канали для доступу до тюрем на окупованих територіях і звільнення 110 заручників», - підкреслила заступник спікера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-