У Краматорську викрили найманця, що чергував на блокпосту бойовиків

У Краматорську викрили найманця, що чергував на блокпосту бойовиків

Укрінформ
Співробітники Краматорського відділу поліції повідомили про підозру 30-річному місцевому мешканцю, який у 2014 році чергував на блокпості терористів у мікрорайоні Станкострой.

Про це повідомляє Краматорський відділ поліції Донецької області.

«В результаті оперативної розробки правоохоронці довели причетність 30-річного безробітного місцевого мешканця до участі у незаконних збройних формуваннях», - йдеться у повідомленні.

Як встановили правоохоронці, замість того, аби шукати роботу, чоловік прийшов до бойовиків у надії швидко заробити гроші. Протягом місяця найманець на блокпосту перевіряв громадян на лояльність "республіці" та оглядав транспорт.

Утім, грошей за "роботу" чоловік від бойовиків так і не дочекався, тож залишив «службу» та всіляко приховував зв'язок із терористами. Проте завдяки отриманій оперативній інформації поліцейські зібрали докази його злочину.

Наразі учаснику НЗФ повідомлено про підозру. Він зізнався у скоєному та співпрацює зі слідством.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Жителю Краматорська загрожує до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-