Фахівці Донеччини повчились у Харкові парковому мистецтву

Фахівці Донеччини повчились у Харкові парковому мистецтву

Укрінформ
Фахівці міських рад Донеччини, до чиїх повноважень відносяться питання благоустрою, здійснили 27 вересня навчальну поїздку до м. Харків, щоб на прикладі діючих, нещодавно оновлених парків ознайомитися з механізмом проектування та реконструкції, основними технологіями і матеріалами, що застосовуються.

Як повідомляє сайт Донецької ОДА, поїздка, яка стала вже другою у своєму роді, була організована департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

"До навчальної групи увійшли представники департаменту капітального будівництва Донецької облдержадміністрації, міських рад Бахмуту, Дружківки, Краматорська, Новогродівки, Торецька, Миколаївки, Покровська", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у містах та містечках Донеччини чимало парків перебувають у незадовільному стані, натомість у Харкові було успішно реконструйовано декілька парків, які сьогодні є одними з яскравіших прикладів паркового мистецтва.

Оглядаючи основні паркові зони Харкова (Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького, Саржин Яр, Еко-парк Фельдмана та Сад ім. Т.Г.Шевченка) учасники поїздки з’ясовували  нормативи та вимоги до складання проектної документації, технічні показники проектування, особливості фінансування та подальшої експлуатації об’єктів.

Спеціалісти з Донеччини також намагались знайти те, що можна було б застосувати при розробленні проектів благоустрою та озеленення своїх міських територій. Так, головний архітектор м. Дружківка Ірина Сивоплясова, яка саме зараз працює над таким проектом, відзначила дуже вдале зонування парку ім Горького (функціональне, з урахуванням інтересів різних вікових категорій відвідувачів, тематичне, з використанням етно-мотивів різних країн, тощо), уміле використання малих архітектурних форм. Вона також поділилася намірами створення українського етно-парку в Дружківці.

Учасники з Новогродівки, де вже розпочалися роботи з реконструкції скверу ім.Тараса Шевченка, і з Торецька, де роботи тільки плануються, також знайшли для себе багато цікавих моментів. Зокрема, присутні помітили, що для гармонійної загальної картини потрібно приділяти велику увагу навіть дрібним деталям; при розміщенні комерційних об’єктів, ландшафтному дизайні необхідно прагнути до того, щоб парк виявився цілком завершеним, гармонійним і цілісним творінням в єдиному стилі. Сподобалися також ідеї розміщення фонтанчиків з питною водою, рішення з музичною системою та вдосконалена система безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-