Росія забере «відмовників» з Донбасу під конвоєм. Аби не прихопили доказів агресії

Росія забере «відмовників» з Донбасу під конвоєм. Аби не прихопили доказів агресії

Укрінформ
З Росії до тимчасово окупованого Донецька прибув підрозділ конвою, щоб супроводити 25 російських військових, які відмовилися воювати на Донбасі.  

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

"26 вересня ц.р. до м. Донецьк прибув підрозділ Управління охорони та конвоювання Федеральної служби виконання покарань РФ з метою супроводження близько 25 російських військовослужбовців, які відмовились приймати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України та перебували на посадах командного складу і технічних спеціалістів переважно у підрозділах 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 4 (Алчевськ) та 7 (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад 2 АК (Луганськ) ЗС РФ", - йдеться в повідомленні. 

У ГУР підкреслили, що конвой спостерігатиме за тим, щоб "відмовники" не вивезли з Донбасу документи або свідчення військової агресії Росії проти України. 

"Основна причина конвоювання "відмовників" - виключення можливості вивезення на територію Росії будь-яких бойових документів (бойових наказів та розпоряджень, топографічних карт з бойовою обстановкою) та інших свідчень (фотокарток, показів свідків, аудіозаписів), що можуть бути використані в російських та міжнародних судах як докази фактичної участі військовослужбовця у неоголошеній війні Росії проти України (бойових діях на тимчасово окупованій території сходу України) та отримання злочинних наказів вищого командування ЗС РФ", - інформує розвідка. 

Зазначається, що значно збільшилась кількість кадрових російських військових, які не бажають бути співучасниками військових злочинів воєнно-політичного керівництва РФ та відкрито відмовляються продовжувати брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України через стратегічний провал міжнародної політики Росії, фактичну світову ізоляцію та значні ризики внутрішньої політичної нестабільності.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-