На Донеччині заочно судитимуть

На Донеччині заочно судитимуть "главу МНС" "ДНР"

Укрінформ
У Донецькій області прокуратура направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження чергового так званого «міністра у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих ДНР».

Про це в середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації) відносно жителя Донецька, який до цього часу активно співпрацює з бойовиками терористичної організації «ДНР», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що в листопаді 2014 року 36-річний чоловік з особистих політичних міркувань приэднався до терористичної організації «ДНР» та указом ватажка терористів Олександра Захарченка був призначений на посаду так званого «міністра у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих ДНР».

З того часу чоловік не залишав лави терористичної організації і продовжує співпрацювати з бойовиками. Керівництво терористів видає злочинні накази щодо діяльності установ і організацій, що знаходяться у нього в підпорядкуванні, та вчиняє інші протиправні дії, спрямовані на порушення конституційних прав громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Донецької області.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі, констатували в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-