У Костянтинівці та Бахмуті реконструюють очисні споруди за 35 та 55 млн грн відповідно

У Костянтинівці та Бахмуті реконструюють очисні споруди за 35 та 55 млн грн відповідно

Укрінформ
У Костянтинівці проводиться реконструкція очисних споруд міської каналізації вартістю в 35 млн грн. На аналогічну реконструкці. очисних спорудах в Бахмуті виділено ще 55 млн грн.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької ОДА, керівник ВЦА Павло Жебрівський. 

"Перевірив, як ідуть роботи із реконструкції очисних споруд міської каналізації в Костянтинівці. Майже 10 років очисні споруди практично не працювали. Тобто, знімали механічно осад, а все решту банально скидали у водойми. До 1 листопада цього року введемо в експлуатацію першу лінію очисних споруд. Вона забезпечить очистку усіх каналізаційних стоків міста. Весною розпочнуть роботи на другій, резервній лінії", - йдеться у повідомленні.

За словами Жебрівського, кошти на реконструкцію ми виділили із обласного фонду охорони навколишнього середовища: "Загальна вартість усього проекту 35 мільйонів гривень. Аналогічна реконструкція зараз відбувається на очисних спорудах в Бахмуті. Тільки там її вартість – 55 мільйонів гривень".

Очільник області наголосив, що екологія – це важливий пріоритет діяльності ОДА.

"Зараз ми формуємо модерну систему екологічного моніторингу і будемо разом із громадськістю та експертами жорстко контролювати і виявляти усіх, хто забруднює навколишнє середовище. Ми доб’ємось того, щоб усі промислові і побутові викиди та стоки на Донеччині відповідали українським та європейським стандартам. Люди мають мати чисте повітря, чисту воду і чисті грунти", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-