Суд засудив чергового бойовика

Суд засудив чергового бойовика "ДНР" до 8 років позбавлення волі

Укрінформ
Суд Дніпропетровської області засудив бойовика НЗФ "Руська православна армія" т.з. "ДНР" до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області підтримав позицію прокуратури Харківської області та визнав винним 29-річного мешканця Донеччини у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, участі у непередбачених законом збройних формуваннях та незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами (ч.2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Павла Угровецького, зловмисника засуджено до 8 років позбавлення волі.

Встановлено, що навесні 2014 року чоловік брав активну участь у проросійських мітингах "антимайдану" у Донецькій області. Маючи умисел на зміну меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, він вступив до лав одного з бойових підрозділів "ДНР".

"Отримавши позивний "Сокол" та автомат Калашникова з бойовими набоями, зловмисник брав участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування "Руська православна армія ДНР". Зокрема, чергував на блокпостах у Донецькій області та здійснював фільтраційні заходи, спрямовані на виявлення осіб, які не підтримують сепаратистську діяльність. Крім того, бойовик брав участь у збройному протистоянні з військовослужбовцями Збройних сил України на території Луганської області", - розповів Угровецький.

Затримали чоловіка восени 2015 року спецпідрозділи СБУ. При обшуках за місцем мешкання зловмисника виявлено бойові припаси, які чоловік привіз із передової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-