У прифронтову Донеччину доїхали лише 3 євродепутати, інші побоялися - Жебрівський

У прифронтову Донеччину доїхали лише 3 євродепутати, інші побоялися - Жебрівський

Укрінформ
Поїздку в район лінії розмежування у Донецькій області здійснили не усі депутати Європейського парламенту, які прибули з візитом в Україну. Основна частина євродепутатів відмовилися їхати, мотивуючи це складною ситуацією у сфері безпеки.

Про це заявив голова Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський під час прес-конференції у понеділок у Краматорську спільно з трьома євродепутатами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Делегація мала бути іншою, але, скажімо так, не зовсім проукраїнсько налаштовані євродепутати вирішили, що там страшно", -  заявив Жебрівський, розпочинаючи спільну прес-конференцію.

Він вказав на те, що така позиція не зовсім логічна з пропозицією деяких європейських політиків щодо необхідності скорого проведення виборів на тимчасово окупованих територіях Сходу України: "Вибори проводити нестрашно, а поїхати і подивитися, що ж робиться на лінії розмежування – страшно".

П.Жебрівський додав, що поїздку на Донеччину, зокрема, до прифронтової Мар’їнки та КПВВ " Мар’їнки" здійснили "справжні друзі України", які на власні очі побачили, що приносить людству так званий "рускій мір": "Вони розуміють, що таке агресія Росії проти України, які усвідомлюють, що на сьогоднішній день Україна стоїть на сторожі демократії і відсутності війни на території Європи".

Зазначимо, що візит у прифронтові райони Донеччини, спільно з деякими народними депутатами України, здійснили депутати Європарламенту - члени Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС Ребекка Хармс, Міхал Боні та Яромір Штетіна. Всього ж  до України приїхали більше десяти депутатів Європарламенту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-