Штайнмайєр, Еро і Клімкін відвідали Центр психосоціальної реабілітації у Слов’янську

Штайнмайєр, Еро і Клімкін відвідали Центр психосоціальної реабілітації у Слов’янську

Укрінформ
У ході робочого візиту до Донецької області міністри закордонних справ Німеччини, Франції та України Франк-Вальтер Штайнмайєр, Жан-Марк Еро та Павло Клімкін відвідали Центр психосоціальної реабілітації у Слов’янську.

Як повідомляє Донецька ОДА, діяльність центру забезпечується за рахунок фінансування урядом Німеччини та Мальтійської служби допомоги. 

"Основну діяльність, звісно, виконують соціальні робітники. До нас перенаправляють людей, які потрапили в дуже складну стресову ситуацію та потребують фахової допомоги. В основному ми навчаємо соціальних працівників, вчителів та шкільних психологів допомагати під час стресів", - повідомив керівник Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу Києво-Могилянської академії Сергій Богданов.

Одразу після звільнення Слов’янська від бойовиків, із постраждалими почали працювати волонтери. Згодом за допомогою уряду Німеччини у Слов’янську відкрився Центр психосоціальної реабілітації, який фінансується німецьким урядом до сьогодні.   Опікується ним Києво-Могилянська академія. Основні напрямки діяльності – психологічна допомога дітям та дорослим, які постраждали під час військового конфлікту. Також аналогічний центр у Києві надає допомогу сім’ям ветеранів АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-