Європейці хочуть врегулювання конфлікту на Донбасі

Європейці хочуть врегулювання конфлікту на Донбасі "для галочки" - Ірина Геращенко

Укрінформ
Європейські партнери з огляду на внутрішню кон'юнктуру бажають досягти успіху на українському напрямку, однак врегулювання конфлікту на Донбасі, відповідно до їх позиції, буде лише "для галочки".

Про це заявила журналістам у Слов'янську народний депутат, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, яка разом з главами МЗС Франції, Німеччини та України прибули з поїздкою на Донеччину.

"Не секрет, що європейська сторона хоче врегулювання конфлікту. І Україна хоче. Питання лише в тому, що ми хочемо реального врегулювання, а не "для галочки". Провести псевдовибори - це "для галочки", сказати: окей, все добре. Україна ніколи не піде на те, щоб зробити вигляд, що штучний мир встановлено, коли щодня продовжуються обстріли і вбивають наших військових і там знаходяться російські війська", - заявила Ірина Геращенко, коментуючи на прохання кореспондента Укрінформу твердження, що нібито європейська сторона тисне на Україну у питанні прийняття закону про "особливий статус" Донбасу.

За словами народного депутата, європейські політики діють відповідно до своєї "не зовсім сприятливої внутрішньої кон'юнктури". "Європейська сторона озвучує свою позицію. Очевидно, що у них зараз не така сприятлива внутрішня кон'юнктура, там важка ситуація. Їм хочеться успіху на українському напрямку. Україні ж хочеться врегулювання конфлікту, і тому європейці доносять свою позицію. Ми говоримо про нашу. І тому ці позиції треба зближувати", - зазначила Геращенко.

Вона наголосила, що при виконанні Мінських угод ключовим є безпековий блок. Лише при просуванні в цій сфері, можна рухатися у політичному блоці.

"Обстріли продовжуються і тому не можна говорити ні про який політичний блок. Передумов для нього немає. Українська позиція наступна: для того, щоб були створені підвалини до переходу до політичного блоку Мінських угод, має бути врегульована безпекова ситуація, виведені російські війська і найманці. Як взагалі можна проводити вибори на окупованій території? Також має бути особлива увага Нормандського формату до теми звільнення заручників", - наголосив Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-