Жебрівський: Розмінуванню Донбасу іноземними фахівцями заважає закон

Жебрівський: Розмінуванню Донбасу іноземними фахівцями заважає закон

Укрінформ
Іноземні спеціалісти наразі не можуть проводити розмінування на території України, тому необхідно внести зміни у відповідні закони. 

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької ОВЦА Павло Жебрівський, коментуючи свою зустріч у Краматорську з головою делегації Данії у ПАРЄ Мікелем Єнсеном. 

"Обговорили ми також питання про діяльність Данської місії з розмінування на звільнених територіях і законодавчий бар’єр, який поки що не дає права датським фахівцям проводити саме розмінування, а тільки можливість виявляти місця замінування. Треба терміново вносити зміни у відповідні закони, бо питання розмінування територій для нас буде дуже важливим ще впродовж багатьох років після звільнення тимчасово окупованих територій, і допомога іноземних фахівців буде тут вкрай необхідною", - йдеться у дописі. 

За словами Жебрівського, депутат з Данії разом зі своїми колегами приїхав на Донеччину, "щоб на власні очі побачити та оцінити тутешню ситуацію". 

"Пан Єнсен має чітке розуміння нинішніх подій на Донбасі і займає доволі рішучу позицію щодо агресивної зовнішньої політики Росії. Тому багато пояснювати не доводилось, і розмова була конструктивною. Я коротко розповів про сучасну обстановку на Донеччині і нашу стратегію щодо відбудови краю та формування тут нової економічної моделі", - повідомив очільник області.

У ході зустрічі данську делегацію також було поінформовано про проект щодо створення за участю міжнародних донорських організацій Агенції регіонального розвитку, яка буде контролювати та супроводжувати використання усіх бюджетних коштів, що виділяються на відбудову та розбудову Донецької області. 

"Пан Єнсен також поцікавився, як у нас йде впровадження е-декларування, оскільки Данія надала 3 млн євро на розробку системи електронного декларування в Україні", - додав Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-