На Донеччині розпочалося будівництво ще одного зруйнованого бойовиками мосту

На Донеччині розпочалося будівництво ще одного зруйнованого бойовиками мосту

Фото
Укрінформ
Поблизу міста Сіверськ Бахмутського району на Донеччині у вівторок урочисто запустили будівництво чергового моста, зруйнованого російськими найманцями влітку 2014 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу,  міст через р. Суха Плотва розташований на автомобільній дорозі загального користування державного значення Т-05-13 Лиман – Бахмут– Горлівка.

"Задача стоїть – відновити всі мости, зруйновані російським агресором. Це – задача української влади… Цього року буде відновлено чотири мости: три мости, зруйновані під час бойових дій, та один застарілий міст, якому потрібна реконструкція", – наголосив голова Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський.

Міст через р. Суха Плотва – це другий об’єкт, який цьогоріч планується звести у рамках відбудови дорожньо-транспортної інфраструктури Донеччини.

"Вибухом у 2014 році було поранено основні опори мосту і тому його ремонт вже неможливий. Прийдеться на його місці повністю побудувати новий міст.  Він матиме такі ж геометричні параметри. Старий міст був 36,6м у довжину, новий буде 40 м, по ширині – таким же. Навантаження – до 100 тон загальної ваги", - зазначив начальник Служби автомобільних доріг Донецької області Дмитро Обухов.

Вартість проекту  - 19,3 млн грн. Будівництво споруди буде виконано за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (17,4 млн грн) та обласного бюджету (1,9 млн грн).

Підрядник – компанія з Дніпра "Мостстройком". "Це не чужа фірма для області. У них філіал був у Горлівці і вони вже виконували роботи по будівництву мостів на Донеччині", - зазначив Д.Обухов.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг, у зв’язку з проведенням робіт із будівництва мосту на автомобільній дорозі Т-05-13 Лиман – Бахмут– Горлівка, км 28+044  з 13 вересня 2016 року закрито рух для всіх видів транспорту. 

Об’їзд транзитного транспорту здійснюватиметься через населені пункти: с. Федорівка та с. Свято-Покровське.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-