Зубко: Вода для окупованих територій – це гуманітарна допомога

Зубко: Вода для окупованих територій – це гуманітарна допомога

Укрінформ
Україна постачає воду для тимчасово окупованих територій фактично як гуманітарну допомогу для українців, які проживають там.

Про це у понеділок заявив Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час робочої поїздки до Донецької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно води, то це  –гуманітарний продукт. Ми не можемо ні припинити, ні перервати постачання води на окуповану територію . І тому "Вода Донбасу" і "Попаснавода" подають воду на окуповану територію. На жаль, сьогодні прорахувати скільки дійсно отримують цієї води українці на тій стороні– неможливо. І ті кошти, що нам розказують, повинні заплатити – поки ніхто не заплатив. Це фактично гуманітарна допомога нашим українцям на ту сторону", - заявив Віце-прем’єр.

Він також зазначив, що одним з проблемних пунктів, який обговорюється в рамках Тристоронньої контактної групи, є саме питання безперебійного постачання води на тимчасово окуповані території Донбасу, зокрема, що стосується безперешкодного доступу ремонтників до місць аварій на водопроводах.

Поруч з цим, у ході наради у Слов’янську в.о. директора департаменту ЖКГ Донецької ОДА Ольга Соловей повідомила, що у КП "Вода Донбасу" є велика заборгованість за спожиту електроенергію, у т.ч. 1,2 млрд грн по тимчасово окупованій території.

"Є великі борги за спожиту електроенергію. Серед крупних боржників у нас КП "Вода Донбасу" – 2,4 млрд грн.  При цьому, 1,2 млрд грн – по неконтрольованій території", - заявила вона.

Як повідомляло агентство,  12 вересня Геннадій Зубко перебував з робочою поїздкою  у Донецькій області у містах Слов’янськ та Краматорськ.

Під головування Віце-прем’єра, зокрема, у Слов’янську  відбулась нарада з керівництвом Донецької ОДА, керівниками міст та районів, а також комунальних підприємств області, в ході якої було обговорено підготовку до опалювального сезону, реалізацію проектів Державного фонду регіонального розвитку та основні питання відбудови інфраструктури і забезпечення мирного життя на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-