У Слов'янську колишній афганець-

У Слов'янську колишній афганець-"днровець" добровільно здався поліції

Укрінформ
Житель Слов'янська, учасник бойових дій в Афганістані, який у 2014 році приєднався до рядів НЗФ "ДНР", добровільно здався поліції, після майже 2 років ведення усамітненого способу життя на околиці міста.

Житель Слов'янська, колишній учасник війни в Афганістані, який у 2014 році приєднався до рядів НЗФ "ДНР", добровільно здався поліції, після майже 2 років ведення усамітненого способу життя на околиці міста.

Про це повідомляє Слов'янський відділ поліції Донецької області.

"Участь у незаконному збройному формуванні перетворило колишнього бойового офіцера в бомжа. Більше 2 років бойовик вів усамітнений спосіб життя, всіляко приховуючи свою причетність до НЗФ: оселився в покинутому будинку і припинив будь-яке спілкування зі своєю сім'єю. Після певної процедури перевірки на причетність до тяжких злочинів найманець, який розкаявся, може отримати шанс на нормальне життя без кримінальної відповідальності згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

За словами чоловіка, все почалося в квітні 2014 року. Маючи досвід війни в Афганістані, чоловік вирішив "допомогти землякам" у становленні фейкової республіки, але не безкорисливо. З'ясувавши, що в якості "продуктових" виплат - горілка і сигарети щодня - вирішив приєднатися до рядів бойовиків.

"Новобранця поставили на один із центральних блокпостів в місті, озброївши його коктейлями "Молотова" і гранатами. У разі наближення Збройних сил України він разом з іншими бойовиками повинен був кидати "коктейлі" в українських військових.

Але як тільки чоловікові перестали платити, а його денний оклад становив від 100 до 200 гривень, він пішов в "запас", - повідомили у поліції.

Після звільнення міста від окупації терористичних сил чоловік почав нове життя: з'їхав зі своєї квартири і переїхав в покинутий будинок на околиці Слов'янська, припинив будь-яке спілкування зі своєю родиною та близькими. Щоб його ніхто не впізнав, він відростив бороду і "навчився" бомжувати. "Але життя без майбутнього, без рідних і близьких йому набридло, і він вирішив добровільно здатися поліцейським", - зазначили у поліції.

Відносно учасника НЗФ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Тільки після ретельної перевірки, встановлення, що під час перебування в рядах "ДНР" він не скоював тяжких злочинів проти мирного населення, справа може бути перекваліфікована і підслідний отримає шанс звільнитися від кримінальної відповідальності.

У поліції нагадали, що відповідно до ч.6 ст.260 Кримінального кодексу України, від кримінальної відповідальності звільняються громадяни, які, перебуваючи в складі НЗФ, не здійснювали тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, не причетні до загибелі людей та ін., добровільно вийшли з такого формування і повідомили про його існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-