На Донеччині затримано двох прибічників

На Донеччині затримано двох прибічників "руского міра"

Укрінформ
Двох прихильників «руского міра», які тісно співпрацювали з «ДНР», затримали працівники СБУ спільно з поліцією в районі проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Зокрема, один із затриманих, мешканець Торецька Донецької області, входив до інформаторської мережі одного з угруповань терористів. З серпня 2014 року він передавав бойовикам інформацію про місця дислокації українських підрозділів через соціальні мережі.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Крім того, у Покровському районі Донецької області затримали чоловіка, який у травні 2014 року брав участь у підготовці і проведені «референдуму». Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили боєприпаси до автоматичної зброї.

У цьому випадку відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з боєприпасами) Кримінального кодексу України. Розглядається можливість відкриття кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-