У 3-тисячне Новолуганське щомісяця

У 3-тисячне Новолуганське щомісяця "постачали" 4 тис. тон продуктів

Укрінформ
В селище Новолуганське, яке знаходиться в "сірій зоні" на Донеччині і де проживає трохи більше 3 тис. осіб, щомісячно поставлялося близько 4 тис. тон продуктів, з яких 90% йшли на окуповану територію.

Про це повідомив під час прес-конференції 8 вересня у Бахмуті перший заступник начальника ГУ ДФС у м. Києві Ігор Скороход. 

"В селище Новолуганське, населення якого складає дещо більше 3,1 тисячі чоловік, тільки впродовж липня - серпня проїхало більше 2,5 тисяч вантажних автомобілів з товарами. Таким чином, щомісячно в селище поставлялося близько чотирьох тисяч тон продуктів на суму близько 200 млн грн. Це свідчить про те, що кожен житель селища нібито споживає 1,3 тонни продуктів харчування щомісяця", - йдеться у повідомленні.

Втім майже весь товар йшов на тимчасово окуповану територію. "90% товаропотоку, який нібито поставляли в Новолуганське, відразу перевозили на тимчасово окуповану територію, де розподіляли по складах бойовиків, а також продавали в магазинах", - зазначив І.Скороход.

У рамках безпрецедентної операції, яку провели співробітники податкової міліції спільно із Центром спецоперацій СБУ та ЗСУ,  було перекрито найбільший канал постачання бойовикам продуктів харчування, медпрепаратів, паливно-мастильних матеріалів та товарів народного споживання.

Слідчі дії проходили в містах Бахмут, Краматорськ, Слов’янськ та в селищі Новолуганське, яке знаходиться в "сірій зоні". Усі підприємці, які займалися постачанням товарів на непідконтрольну Україні територію, перебували на спрощеній системі оподаткування. Проте, як показала перевірка, усі вони перевищили максимально допустимі обсяги обігу товарів.

І.Скороход підкреслив, що складність даної операції полягала в необхідності її проведення в "сірій зоні", в безпосередній близькості до блок-поста бойовиків, де активно працюють диверсійно-розвідувальні груп противника, тому час і місце її проведення тримались в секреті.

Участь у спецоперації взяли більше 100 співробітників податкової міліції, Центру спецоперацій СБУ і військовослужбовців ЗСУ.

Було проведено 20 обшуків, а також 50 оглядів транспортних засобів і перевалочних баз, в результаті яких було виявлено і вилучено первинну документацію, чорнову документацію, готівку, а також товари, які планували доставити на тимчасово окуповані території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-