"Праймеріз" в "ДНР" використають для тиску на Київ - Айвазовська

Укрінформ
Так звані "праймеріз" в "ДНР" будуть використані як шантаж України, що може вплинути на реалізацію Мінських угод.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська.

"Я думаю, що це політичний шантаж, який не недооцінюють європейці, частково українська влада ... Окремі райони Луганська і Донецька призначили вибори на листопад. Учора розпочала роботу тимчасова виборча комісія з підготовки до "праймеріз", - зазначила вона.

Айвазовська пояснила, що зміст "праймеріз" повністю відповідає позиції РФ щодо того, як повинні бути реалізовані "вибори". Крім того, вона володіє інформацією, що зараз вже ведуться переговори з різними політичними групами в Європі для того, щоб відвідати ці вибори в якості спостерігачів.

"Насправді, це машина і технологія підготовки виборів за будь-яких обставин, але на умовах РФ. Тому що є спроба винести за межі Мінських угод підготовчий процес, який буде мати прямий вплив на політичний етап рішення Мінських угод... Думаю, що "праймеріз" будуть використані, у тому числі, для тиску на Київ. Не думаю, що цей шантаж вплине на Україну, але на загальний розклад реалізації Мінських угод може вплинути", - зазначила Айвазовська.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованій території Донбасу, контрольованій бойовиками терористичної організації "ДНР", 2 жовтня планують провести попереднє голосування перед "місцевими виборами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-