У Краматорську запрацювала фотовиставка, присвячена Іловайській трагедії

У Краматорську запрацювала фотовиставка, присвячена Іловайській трагедії

Укрінформ
До другої річниці Іловайської трагедії у у Краматорському міському історичному музеї відкрилась виставка зі світлинами професійних журналістів про життя та побут українських воїнів у оточеному Іловайську.

Як повідомляє сайт Донецької ОДА, виставка фотографій про бійців добровольчих батальйонів та регулярних частин, які опинились у оточенні під час кампанії у Іловайську у серпні 2014 року, працюватиме до 10 вересня.

"На виставці представлені роботи чотирьох фотографів, які у різні проміжки часу їхали у найгарячішу на той час точку АТО, аби задокументувати живу історію. Це Максим Левін, Максим Лисейко, Олександр Глядєлов, Максим Дандюк. Презентували виставку воїни батальйону "Донбас", які пройшли Іловайський котел", - йдеться у повідомленні.

За словами добровольців, присутність журналістів та фотографів завжди надавала надію, що все буде добре. Солдати вдячні представникам ЗМІ, що ті допомогли зберегти історію для майбутніх поколінь.

Своєю вдячністю вони не оминули й волонтерів. Голова правління громадського об’єднання ветеранів АТО в Донецькій області "Справедливість", колишній боєць «Донбасу» Андрій Поляков нагородив пам’ятними медалями членів волонтерського об’єднання "Краматорські бджілки".

"На одній зі світлин зображено пораненого мене. На той час ми вже були у повному кільці, мене поранили, а хлопці надавали першу допомогу. З’явилось відчуття, що все закінчилось та я скоро помру. Але тут підійшов Глядєлов та запитав чи можна мене сфотографувати. І раптом мені чомусь стало смішно – ми всі зневірились і готувались до смерті, а людина хоче далі працювати", - згадує боєць "Донбасу" на позивний "Шахіст".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-