Жебрівський: Як наші батьки 73 роки тому, так і ми сьогодні переможемо

Жебрівський: Як наші батьки 73 роки тому, так і ми сьогодні переможемо

Укрінформ
Україна звільнила у 1943 році  Донбас від німецько-фашистських загарбників і звільнить зараз свою землю від російських окупантів.

На цьому наголосив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у своєму привітанні мешканців Донбасу з нагоди 73-ї річниці визволення краю від німецьких загарбників. 

"73 роки тому, восени 1943 року, наші батьки і діди остаточно звільнили Донеччину від кривавої фашистської навали. Це була мужня і героїчна доба і вона золотими літерами вписана в історію нашої землі. Честь і слава тим, хто визволяв нашу Донеччину від нацистської окупації", - зазначив очільник області.

Павло Жебрівський наголосив, що сьогодні усі ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто склав голови у цій жорстокій боротьбі: "Велика шана і подяка живим ветеранам, які сьогодні є не тільки свідками великих подвигів минулого, але були і є нагадуванням про те, що жахіття війни ніколи більше не має повторитися".

Втім, додав голова ОДА, нинішні покоління, мабуть, не до кінця засвоїли гіркі уроки минулого, або ж забули їх. "Сьогодні на нашій землі знову війна. Знову гинуть солдати, гинуть мирні люди, знищуються міста і села, відбирається у дітей майбутнє!  Змінились прапори, але не змінилась хижа сутність завойовників і їхнє бажання сіяти навколо горе і хаос", - зазначив він.

Павло Жебрівський додав, що 73 роки тому нашу споконвічну землю від коричневої чуми пліч-о-пліч визволяли українці і грузини, росіяни і татари, білоруси і казахи.

"Увесь світ постав тоді проти нацистів, якими керувала горстка навіжених безумців на чолі з Гітлером. Сьогодні ситуація подібна, один безумний чоловік в Росії по-живому рубає людські долі і надії по обидва боки державного українсько-російського кордону. Але ми це вже проходили і знаємо: хто приходить на нашу землю із мечем, від меча і згине!", - наголосив він.

"Ми витримаємо це нелегке випробування. Ми вміємо тримати удар. Як наші батьки 73 роки тому, так і ми сьогодні переможемо! Вічна слава героям минулих поколінь! Вічна слава нинішнім захисникам України і мирного неба над нашими містами і селами!", - додав очільник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-