На Донеччині заочно судитимуть начальника

На Донеччині заочно судитимуть начальника "військового училища" "ДНР"

Укрінформ
На Донеччині заочно судитимуть 49-річного уродженця Харківської області так званого начальника «Донецького вищого загальновійськового командного училища Збройних Сил» терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Прокуратура Донецької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації) стосовно 49-річного уродженця Харківської області, який нині мешкає у місті Донецьк та співпрацює з терористами «ДНР», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що громадянин України Михайло Тихонов у квітні 2014 року з власної ініціативи вступив до лав терористичної організації «ДНР», а саме став командиром незаконного збройного формування - 5-ої Донецької окремої мотострілецької бригади «Оплот» 1-го Армійського корпусу так званого Міністерства оборони терористичної організації «ДНР» та отримав позивний «Тихон».

Бойовики присвоїли йому військове звання «полковник», після чого він, протягом 2014-2015 років брав участь у злочинній діяльності терористів, а саме здійснював керівництво військовими підрозділами «Оплот» та приймав безпосередню участь у бойових діях в районі н.п. Донецьк, Мар'їнка, Вуглегірськ, Шахтарськ, Сніжне, Дмитрівка, Іловайськ, Маринівка, Кожевня, Горлівка, Докучаєвськ Донецької області проти Збройних Сил України та інших військових формувань України, задіяних у проведенні антитерористичної операції.

У листопаді 2014 року обвинувачуваного обрали так званим депутатом Народної Ради терористичної організації «ДНР», а у червні 2015 бойовики призначили його на посаду начальника «Державного військового освітнього закладу «Донецьке вище загальновійськове командне училище Збройних Сил» терористичної організації «ДНР».

Окрім цього, слідчі встановили, що посібник терористів з 2014 року і по нині є координатором діяльності диверсійно-розвідувальних груп терористичної організації «ДНР». Він вербує громадян для сприяння ними діяльності бойовиків, а також створив та безпосередньо керує розгалуженою агентурною мережею на території Донецької та Харківської областей.

«Тихона» судитимуть заочно. Йому загрожує до 15 років за гратами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-