Пауерліфтери Донеччини виявилися серед кращих на чемпіонаті світу у Польщі

Пауерліфтери Донеччини виявилися серед кращих на чемпіонаті світу у Польщі

Укрінформ
Спортсмени з Донецької області у складі збірної команди України вибороли низку призових місць на  чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед юнаків, дівчат, юніорів та юніорок, який пройшов 29 серпня по 3 вересня в польському місті Щирк.

Про це повідомляє управління з питань фізичної культури та спорту Донецької ОДА. 

"Донецьку область у складі збірної команди України на змаганнях представляли 11 спортсменів, у активі яких опинилася низка нагород", - йдеться у повідомленні.

30 серпня володарями медалей стали два спортсмени з Дружківки, вихованці тренера Сергія Федоренка.

Дар’я Лазебна виступала у ваговій категорії до 57 кг серед дівчат, де стала третьою в становій тязі (150 кг) та посіла другі місця в присіданні (167,5 кг), жимі лежачи (110 кг) та в сумі трьох вправ (427,5 кг).

У ваговій категорії до 66 кг серед юнаків Руслан Рузімурадов показав дуже високі результати. Так, у присіданнях він встановив світовий рекорд серед юнаків – 240 кг. У наступній вправі – жимі лежачи – Руслану підкорилися три світові рекорди серед юнаків, найвищим з яких було 185 кг. Нарешті, у становій тязі наш пауерліфтер був другим з результатом 217,5 кг. Таким чином, у сумі триборства Рузімурадов набрав 642,5 кг, що принесло йому «золото» чемпіонату світу.

31 серпня дебютантка світової першості Дар’я Русаненко з Дружківки, яка є вихованкою тренера Сергія Федоренка, виступала у ваговій категорії до 63 кг. За підсумками змагань серед дівчат вона посіла 6 місце із сумою триборства 395 кг: у присіданнях – 180 кг, у жимі лежачи – 82,5 кг, у становій тязі – 132,5 кг.

Також у третій день чемпіонату змагався неодноразовий призер європейських та світових помостів Владислав Чорний з Мангушського району, вихованець тренера Івана Збандута. У жорсткій конкуренції серед юніорів у ваговій категорії до 66 кг наш пауерліфтер став п’ятим з результатом у сумі триборства 682,5 кг: присідання – 280 кг, жим лежачи – 157,5 кг, станова тяга – 245 кг.

У четвертий день змагань, 1 вересня, Донецьку область у складі збірної команди України представили два пауерліфтери.

Руслана Краснова з Маріуполя, вихованка тренерів Олега Краснова і Степана Ніколюкіна, виступала у ваговій категорії до 72 кг серед дівчат. У першій та другій вправах – присіданнях і жимі лежачи – вона стала другою з результатами 175 кг та 107,5 кг відповідно. У становій тязі Руслана посіла третє місце з результатом 160 кг. У підсумку, сума триборства 442,5 кг принесла нашій спортсменці бронзову медаль.

Серед юніорів у ваговій категорії до 83 кг змагався Костянтин Мусієнко з Дружківки, який є вихованцем тренера Сергія Федоренка. У присіданнях він став третім (302,5 кг), у своїй коронній вправі, жимі лежачи, – другим (250 кг). У становій тязі в Мусієнка не все складалося так, як хотілося: перші два підходи не вдалися, але в третій спробі спортсмен зібрався і показав результат 262,5 кг. За сумою триборства (815 кг) Костянтин став срібним призером чемпіонату.

2 вересня у ваговій категорії до 105 кг володарями нагород стали два спортсмени Донецької області.

Гімн України лунав завдяки золотій медалі, яку за підсумками триборства виборов Олександр Рубець з Маріуполя, вихованець Заслуженого тренера України Івана Збандута. У присіданнях він встановив два світових рекорди: 401,5 кг – серед юніорів, 416 кг – серед чоловіків. У жимі лежачи Рубець показав четвертий результат – 257,5 кг, у становій тязі став другим – 317,5 кг. «Золотий» підсумок трьох вправ склав 991 кг.

Данило Ковальов з Краматорська, вихованець тренерів Олексія Бичкова, Володимира Саєнка, Івана Збандута, став бронзовим призером з сумою триборства 947,5 кг. Наш спортсмен був третім у кожній вправі: у присіданнях – з результатом 370 кг, у жимі лежачи – 260 кг, у становій тязі – 317,5 кг.

У заключний день змагань Донеччину і Україну представили два спортсмени з Краматорська, вихованці бригади тренерів Олексія та Альони Бичкових.

Микола Арсенюк за підсумками виступів у ваговій категорії до 120 кг виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу. У присіданнях він став другим з результатом 372,5 кг, у жимі лежачи був четвертим (260 кг), у становій тязі – третім (305 кг). Сума триборства 937,5 кг поставила нашого спортсмена на 4 місце.

Андрій Шевченко на радість своїм тренерам та вболівальникам чисто виконав по три підходи в кожній вправі у ваговій категорії понад 120 кг. Він посів другі місця в присіданнях (382,5 кг) та жимі лежачи (262,5), третім був у становій тязі (290 кг). За сумою триборства – 935 кг – Андрій здобув срібну медаль змагань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-