Телевежу на Карачуні побудували на 40%

Телевежу на Карачуні побудували на 40%

Укрінформ
Станом на 5 червня на горі Карачун поблизу Слов’янська Донецької області звели  70-метрову конструкцію (11 секцій) із 180-и метрів телевежі.

Про це повідомляє у понеділок регіональний телеканал "ДоТБ". 

"Будівництво телевежі на горі Карачун триває. Наразі зведено 70 із 180-и метрів самої щогли", - йдеться у повідомленні.

За словами інженера засобів радіомовлення і телебачення Краматорської радіотелевізійної передаючої станції Сергія Вінника, будівництво "йде за графіком", але інколи виникають складнощі. "Ми фактично вчимося, адже вже декілька років не було подібного будівництва. Тож все, що ми робимо – ми робимо вперше", – зазначив він.

Наразі на передавальну станцію вже завезли антени та інше обладнання для радіо і телеефіру. Обладнання українського виробництва проходить перевірку та готується до встановлення.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко під час поїздки до Слов'янська 5 липня заявив, що розраховує на будівництво телевежі на горі Карачун за 2 місяці. "Ми домовилися, що вже через 2 місяці телевежа має бути відбудована. Більше терміну я не даю! І гроші на це мають бути знайдені і передавачі", - сказав тоді Глава держави. Він підкреслив важливість відновлення українського телерадіомовлення на Донбасі в умовах, коли в рамках гібридної війни ворог веде потужну інформаційну диверсію.

Раніше голова Донецької облдержадміністрації, керівник військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звинувачував керівника Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення у саботажі відновлення телевежі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-