У Торецьку затримали медсестру-інформаторку: мала вбити поранених бійців

У Торецьку затримали медсестру-інформаторку: мала вбити поранених бійців

Укрінформ
У місті Торецьк (колиш. Дзержинськ) Донецької області правоохоронці затримали 28-річну медсестру-інформатора бойовиків, яка повинна була за завданням своїх кураторів вбити трьох поранених українських військових.

Про це у п'ятницю повідомили у Відділі комунікації поліції Донецької області. 

«У прифронтовому Торецьку поліцейські спільно з співробітниками СБУ затримали жінку-інформатора бойовиків, яка працювала в лікарні... З грудня 2014 года співробітник медзакладу, користуючись своїм становищем, за допомогою соціальних мереж надавала терористам дані про поранених українських бійців і пересування і дислокацію військової техніки Збройних сил України. Наступним завданням від кураторів стало фізичне усунення трьох поранених, але воно залишилося невиконаним», - зазначається у повідомленні.

У поліції пояснили, що 28-річна медсестра була агентом колишньої мешканки Торецька, яка після звільнення міста втекла в окуповану Горлівку і створила мережу інформаторів у рідному місті. Одного з них було затримано на початку серпня.

В ході слідчо-оперативних дій співробітники кримінальної поліції Торецького відділення поліції зібрали всі докази причетності жінки до злочину.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ст.256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) КК України.

Затриманій повідомлено про підозру, її чекає суд і покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-