У школах Донеччини пролунали перші дзвоники

У школах Донеччини пролунали перші дзвоники

Фото
Укрінформ
У закладах освіти прифронтової Донецької області, як і по всій території України, 1 вересня пролунали перші дзвоники.

Як повідомляє сайт Донецької ОДА, сьогодні, в умовах проведення АТО, це свято має особливе значення для Донеччини, адже багато шкіл регіону знаходяться в безпосередній близькості до лінії розмежування.

"Сьогодні голова Донецької обласної державної адміністрації, його заступники та керівники управлінь відвідали міста і села області, де взяли участь у шкільних урочистостях з нагоди Дня знань. Зокрема. Голова облдержадміністраці Павло Жебрівський відвідав кілька шкіл і дитячий садочок в Авдіївці, яка сьогодні знаходиться на лінії розмежування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила на урочистій лінійці директор ЗОШ №6 Вікторія Шляхова, це вперше за багато років існування школи на свято Першого дзвоника привітати школярів завітав керівник обласної державної адміністрації. Під час урочистості зазначалося, що цього року до шкіл Авдіївки загалом пішло 1800 учнів. Для порівняння, минулого навчального року у школах міста навчалося втричі менше дітей,що означає, що люди почали повертатися до своїх домівок і до мирного життя.

Вітаючи школярів, педагогів та батьків із святом Першого дзвоника, Павло Жебрівський наголосив: "Є два завдання перед школою. Перше, школа має виховати патріотів і порядних людей. У моєму розумінні патріот, це, окрім любові до свої землі і свого народу, людина порядна і чесна, яка ніколи не зробить нічого поганого, не зрадить і не підведе. І друге, школа має дати дітям високоякісні знання та навички, має привити їм смак до навчання і пізнання. Щоб наші дітки мали високі конкурентні переваги усюди, куди вони захочуть піти після школи. Щоб їх хотіли приймати у вищі навчальні заклади, а потім хотіли брати на роботу".

Очільник області також повідомив, що у цьому році за кошти з бюджету ОДА розпочнеться комплексна реконструкція авдіївської ЗОШ №2. «А наступною, швидше за все, буде ваша школа, ЗОШ № 6. – повідомив Павло Жебрівський. –  Я переконаний, що першокласники і школярі наступного навчального року вже будуть вчитися у новій модерній, комфортній школі, реконструйованій від фундаменту до даху, із сучасним обладнанням із справжнім українським духом».

З привітальним словом до гостей свята виступили також директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА Надія Оксенчук, керівник військово-цивільної адміністрації Авдіївки полковник Петро Малихін, міський голова Авдіївки Юрій Черкасов.

 Святкові заходи до Дня Знань пройшли і в прифронтовій Очеретинській опорній школі Ясинуватського району. Наразі у школі в 24-х класах навчається 342 учні із селища смт. Очеретино, селища Керамік та сіл Архангельське, Новобахмутівка, Новокалинове, Соловйове, Бирдичі. Школа повністю україномовна та з липня 2016 року реорганізована у Очеретинську опорну школу.

Урочисту шкільну лінійку до Дня знань відвідав заступник голови ОДА Ігор Стокоз, який привітав учнів опорної школи зі святом, а також передав подарунки - 39 канцелярських наборів для першокласників, а також бензинову мотокосу, яка необхідна для догляду за угіддями школи. Окрім цього директор школи зазначила, що було передано подарунок від голови облдержадміністрації Павла Жебрівського – 10 футбольних м’ячів та по 10 для волейболу та баскетболу.

На День Знань до Октябрської ЗОШ (с.Шахове) Октябрської об’єднаної територіальної громади завітали керівники департаменту інформаційної та внутрішньої політики ОДА Людмила Биченко та Ірина Фролова, які передали привітання і вручили подарунки від голови Донецької обласної ЦВА Павла Жебрівського.

Л.Биченко, зокрема, зазначила, що цього року Октябрська ОТГ отримала державну субвенцію у розмірі 4 млн 927 тис. грн, яка буде використана у тому числі на термомодернізацію будівлі Октябрської ЗОШ, яка стане опорною. Також з обласного бюджету додатково виділено кошти на капітальний ремонт і оснащення цієї школи близько 13 млн грн. Також наразі обласним керівництвом вирішуються питання придбання шкільних автобусів для підвозу діточок до школи. 

Свято Першого дзвінка пройшло і в усіх закладах освіти Олександрівського району.  У традиційному святі початку нового навчального року в Олександрівській ЗОШ І-ІІІ ст. взяв участь, зокрема, заступник голови облдержадміністрації Владислав Лаврик.

Свято перших дзвоників пройшло в 17 загальноосвітніх навчальних закладах Покровського району, де в учнівську родину влилося 215 першокласників. Всі свята пройшли урочисто, в святково прикрашених школах та шкільних подвір’ях, з тематичним музичним оформленням, використанням державної символіки України.

Навчально-виховний комплекс «Гришинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» визначено опорною школою, це буде зразковий навчальний заклад європейського рівня. Привітати 20 першокласників та всіх учнів цього навчального закладу завітав, зокрема, перший заступник голови Донецької ОДА Євген Вілінський.

Деякі заклади з привітаннями відвідали настоятелі місцевих православних храмів.

Кожний навчальний заклад у проведенні свята мав свою "родзинку",  були представлені національні обереги та символи (вручалися підкови "на щастя", батьки благословляли дітей житом-пшеницею, першокласники проходили під вишитими рушниками). В більшості закладів відбулися флеш-моби, виступи колективів художньої самодіяльності. Було покладено квіти до обелісків героям Другої світової війни. Учнями Удачненської та Лисівської шкіл – до пам’ятників Т.Г.Шевченку.

З Днем знань учнів загальноосвітньої школи №2 та №5  прифронтової Красногорівки привітав голова Мар'їнської райдержадміністрації Володимир Мороз: "Сьогодні ми маємо одну спільну мрію - мир на нашій землі. Тож нехай цьогорічний Перший дзвоник принесе нам мирне небо, сонце, добрий настрій у кожну школу та злагоду в кожну родину". Від керівництва району та гостей школи отримали до свята подарунки: проектори, принтери, інтерактивну дошку, м’ячі та книги.

Голова РДА також привітав зі святом учнів Мар’їнської загальноосвітньої школи №1. Від керівництва району та гостей (Донецька ОДА) учні школи отримали до свята подарунки: принтер, м’ячі, книги.

Зустріла День знань і Бахмутчина, де, серед іншого за кошти районного бюджету були придбані повні комплекти обладнання для оснащення комп’ютерних класів у трьох навчальних закладах: Сіверській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, Світлодарському НВК і Миронівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2.

Під звуки Державного Гімну було відкрито урочисті лінійки, на яких, крім учнів, їх батьків і вчителів, за традицією були присутні численні гості: представники райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, військовослужбовці Збройних Сил України.             

Перший дзвоник пролунав і в загальноосвітніх закладах Великоновосілківського та Костянтинівського районів На святкових лінійках були присутні представники ОДА, керівництво району, військові, громадськість.

1 вересня  до шкіл пішли і тисячі школярів Маріуполя, де перший урок був присвячений 25-річниці Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-