Суд залишив за гратами підозрюваного у сепаратизмі мера Торецька

Суд залишив за гратами підозрюваного у сепаратизмі мера Торецька

Укрінформ
Апеляційний суд Донецької області залишив за ґратами мера Торецька  (колишн. Дзержинськ) Володимира Слєпцова, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України та участі у терористичній організації.

Про це повідомила у четвер прес-служба прокуратури Донецької області.

"Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області Апеляційний суд Донецької області залишив меру Торецька Володимиру Слєпцову, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України та участі у терористичній організації, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що 18 серпня за клопотанням прокуратури суд заарештував мера Торецька та обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Міський голова підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України) КК України.

 За даними слідства, яке проводять слідчі СБУ в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донеччини, Володимир Слєпцов пов'язаний з організацією та проведенням на території м. Торецька незаконного референдуму щодо оголошення державної самостійності терористичної організації "ДНР".

 Повідомлення про підозру у вчиненні вказаних злочинів 17 серпня йому вручив особисто прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-