Відкритий у Маріуполі ЦНАП: 150 видів послуг і до 1200 клієнтів на день

Відкритий у Маріуполі ЦНАП: 150 видів послуг і до 1200 клієнтів на день

Укрінформ
Відкритий сьогодні в Маріуполі Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) зможе надати жителям Маріуполя більш як 150 видів послуг і приймати до 1200 клієнтів на день.

Про це повідомляється на сайті Маріупольської міськради.

"Багатофункціональний центр за адресою проспект Миру,107 зможе надавати жителям Маріуполя більш як 150 видів послуг. Жителі міста зможуть оформити біометричні документи і закордонні паспорти, вирішити земельні, житлові та майнові питання. У маріупольців з'явиться можливість подати й отримати будь-які документи щодо підприємницької діяльності і нерухомості та інші адміністративні дозвільні папери в одному місці", - йдеться в повідомленні.

Крім того, найближчим часом почне роботу візовий центр. Жителі Маріуполя отримають можливість оформити візу в Іспанію, Грецію, Австрію, Чехію, Естонію, Литву, Угорщину, Данію, Словенію і Фінляндію, не виїжджаючи за межі міста.

Центр працюватиме за зручним для громадян графіком. З понеділка по суботу прийом вестиметься з 9:00 до 16:00, а по вівторках і четвергах - до 20:00. Електронна система управління чергою дає змогу приймати до 1200 клієнтів на день.

Зазначається, що це перший проект, до реалізації якого в Маріуполі залучили таку кількість донорів. Так, група Метінвест інвестувала більш як 10 млн грн у ремонтні, оздоблювальні роботи і систему відеоспостереження. Агентство США з міжнародного розвитку USAID вклало майже 6,4 млн грн у внутрішнє оснащення, меблі й IT-забезпечення. Компанія IDLO забезпечила консультаційну підтримку експертів по проектах Центру і супровід на всіх етапах реалізації. Спеціалісти Global Office розробили дизайн і проектно-кошторисну документацію. Навчанням персоналу займалася компанія "Київстар".

Крім того, місто надало приміщення і 300 тис. грн на благоустрій прилеглої пішохідної зони. З коштів обласного бюджету виділено субвенцію у розмірі 12 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Маріуполі урочисто відкритий Центр надання адміністративних послуг, під час відкриття Президент України Петро Порошенко зазначив, що ЦНАП є символом прозорої і чесної влади як державної, так і місцевої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-